Uitzenden

Werving & Selectie

Wij werven en selecteren voor uw organisatie capabele arbeidskrachten. Via advertenties, mond tot mond-reclame, internet en ons eigen kandidatenbestand hebben we de beschikking over uitstekende kandidaten voor de meest uiteenlopende werkzaamheden. Uw potentiële medewerkers worden door onze arbeidsspecialisten uitvoerig gescreend. Uw specifieke wensen m.b.t. de te verrichten werkzaamheden zijn daarbij belangrijke selectiecriteria.

Uitzending & Detachering

Cordeta personeelsdiensten BV verzorgt de uitzending en detachering van de arbeidskrachten. Zij gaan bij uw organisatie aan de slag op uitzend- of detacheringsbasis. Prima werkvormen wanneer u een wisselende behoefte heeft aan personeel. Met tijdelijke medewerkers heeft u de zekerheid van continuïteit in uw bedrijfsvoering en dat in de periode die u het beste uitkomt. Voor onze overige medewerkers uit de EU, die immers niet in eigen land werken, loopt u bovendien minder risico dat u geconfronteerd wordt met tussentijdse opzeggingen. Bij uitzending en detachering treedt u niet op als werkgever en krijgt daardoor dus ook niet te maken met de bijbehorende lasten. Dit is een hele zorg minder.

Buitenlandse Uitzendkrachten

Cordeta personeelsdiensten BV draagt zorg voor de huisvesting en begeleiding van uw tijdelijke medewerkers. Al in het land van herkomst worden zij voorbereid op hun arbeidsperiode in Nederland. Er zijn voorlichtingsbijeenkomsten en er wordt een folder verstrekt met specifieke informatie over de werk- en woonomstandigheden. Maar ook in Nederland staan onze consultants vanaf het moment van aankomst voor ze klaar. De eerste opvang, het afhandelen van formaliteiten, introductie bij uw organisatie, vervoer, ziektekostenverzekeringen, etc. Wanneer uw nieuwe medewerkers zich in Nederland thuis voelen, zal dat alleen maar ten gunste komen van de arbeidseffectiviteit. U kunt zich dus volledig richten op het werkproces in uw organisatie en Cordeta personeelsdiensten BV zorgt voor de rest.

Wanneer u buitenlandse arbeidskrachten wil inzetten voor uw organisatie gaat u natuurlijk niet over één nacht ijs. Bij Cordeta personeelsdiensten BV zijn we ons daar terdege van bewust. Daarom werken we bij onze projecten volgens vier stappen, zodat u precies weet wanneer u wat van ons kan verwachten.

  • Stap 1: Inventarisatie

In deze fase maakt onze consultant kennis met u en uw organisatie. Hij bepaalt samen met u welke werkvorm het meest geschikt is: uitzending of detachering. Vervolgens wordt een inventarisatie gemaakt van de werkzaamheden die de tijdelijke krachten gaan uitvoeren. Ook is er aandacht voor de vereiste taalkennis en de contractduur. Uiteraard kunt u ook uw specifieke wensen kenbaar maken. Verder informeert onze consultant u over zaken als ziektekostenverzekeringen, wettelijke sociale afdrachten, vervoer en huisvesting.

  • Stap 2: Werving & Selectie

Op basis van de inventarisatie wordt ons team in gebrieft over het profiel van de gewenste arbeidskrachten. Zij benaderen potentiële kandidaten en maken daarbij onder meer gebruik van het kandidatenbestand en advertenties. Vervolgens wordt een selecte groep kandidaten uitgenodigd voor een gesprek en enkele tests. Er wordt onder andere gekeken naar werkervaring, taalvaardigheden, de geschiktheid om in het buitenland te werken, communicatieve vaardigheden, etc. Uit deze groep selecteren we vervolgens de kandidaten die het best matchen met uw specifieke wensen. U ontvangt dan een beschrijving van uw ‘nieuwe’ medewerkers.

  • Stap 3: Voorbereiding & Begeleiding

Voorafgaand aan het vertrek naar Nederland worden de arbeidskrachten in het land van herkomst voorbereid op hun tijdelijk buitenlands verblijf. Ook ontvangen ze een folder met specifieke informatie over de werk- en woonomstandigheden. Inmiddels wordt u door onze consultant ingelicht over het aankomsttijdstip van uw arbeidskrachten en een aantal formele zaken.

  • Stap 4: Aan de slag

Uw nieuwe medewerkers worden in Nederland opgevangen door onze consultant. Hij regelt een Sofinummer voor ze bij de Belastingdienst, opent bankrekeningen en brengt ze naar hun verblijf. Indien er voldoende tijd is, worden ze nog dezelfde dag bij uw organisatie geïntroduceerd. De volgende dag gaan ze bij u aan de slag. Onze consultant neemt gedurende hun werkperiode regelmatig contact met u op om te inventariseren of alles naar wens verloopt. Tijdens deze periode staat hij ook continue klaar voor de tijdelijke arbeidskrachten wanneer ze vragen en/of specifieke hulp nodig hebben.

Vrijblijvend advies

Neem contact op met Cordeta Personeelsdiensten voor werving en selectie van vakkundige en gemotiveerde krachten in diverse sectoren door heel Nederland

× Hoe kan ik je helpen?
BEL ONS NU